top of page

Pelvis/bekkenbunnsmuskulatur

 

Musklene i bekkenbunnen omslutter skjeden, urinrøret og endetarmen. Disse musklene trekker seg sammen ved orgasme, og de kan trenes opp. Godt trente muskler i underlivet gir deg mulighet til å øke effekten av stimuli ved penetrering.

Denne muskelgruppen kan bidra til å minske og forbedre problematikken rundt urinlekkasje, rett og slett fordi du har bedre kontroll.

Tenker du på å få barn? Mange leger og gynokologer mener at en veltrent kropp øker muligheten for et enklere svangerskap og en enklere fødsel. Dette gjelder hele kroppen, også musklene i underlivet. 

 

Pelvix concept er et resultat av samarbeid mellom gynekologer og urologer fra flere land. Det ble utført en grundig analyse av mange av de utallige alternativene som finne av baller og kjegler, slik at de kunne utvikle et bedre alternativ for trening av bekkenbunnen. Resultatet ble Pelvix concept.  

Pelvix concept

Hvordan funker det?

 

Trening med Pelvix concept innebærer øvelser for å bedre muskelstyrken, elastitet og for å hindre urinlekkasje. Treningskulen er hul, og kan skrus fra hverandre for å etterhvert sette inn medfølgende vekter i 3 forskjellige tyngder. Man begynner med å sette inn kulen i skjeden uten vekter. Stående (gjerne i bevegelse) skal du forsøke å holde kulen inne i skjeden i 15-20 minutter pr dag. Etterhvert som du klarer dette, øker du vekten ved å sette inn vektkulene i stigende tyngde. Når du står eller beveger deg i stående stilling, beveger vekten seg og bekkenbunnsmuskulaturen din vil spontant trekke seg sammen. Det er viktig at du er tålmodig, treningsperioden vil ofte være på 2-4 måneder før du kan holde den tyngste vekten komfortabelt inne i skjeden. Du bør ikke overskride den anbefalte treningstiden på 15-20 minutter pr dag, da dette kan føre til muskeltretthet. 

Blogginnlegg om bekkenbunnstrening.

bottom of page