top of page

Orgasme

 

En orgasme oppleves som en sterk og vedvarende god følelse både psykisk og fysisk. Orgasmen oppleves ulikt fra person til person og  er ulik for kvinner og menn. En orgasme frigjør en mengde kjemikalier i kroppen, sånn som: Noradrenalin, dopamin, oksytocin og endorfiner.

Noradrenalin og dopamin påvirker stemningsleie og lystfølelse. Oksytocin øker tilliten og den følelsesmessige tilknytning mellom partnere. Endorfiner er kjent som kroppens egen morfin og vil virke smertelindrende, avslappende, utløse velbehag og gjøre oss søvnige.

Dame

 

Når en kvinne får orgasme strammes PC-muskelen (pubococcygeus-muskelen) seg. Denne ligger mellon anus og den ytterste delen av vagina. Det fysiske kjennetegnet hos en kvinne er muskelsammentrekninger. En orgasme kan komme på forskjellige måter. Klitorisorgasme får man ved stimulering av klitoris. Vaginalorgasme ved stimulering i skjeden. G-punktsorgasme ved stimulering av g-punkt, denne orgasmen kan oppleves som sprutorgasme. For å oppnå en god orgasme er riktig stimulering fysisk og en mental trygghet viktig.

 

Leketøy tilpasset kvinnens orgasmer finner du her.

Blogginnlegg om klitoris og g-punkt.

 

Når en mann får orgasme strammes PC-muskelen (pubococcygeus-muskelen) seg. Denne ligger mellom anus og musklene rundt penis. Det fysiske kjennetegnet hos en mann er sædutløsning. Menn har ikke så mange typer orgasmer som en kvinne, men veldig mange får en mer intens orgasme når man stimulerer prostata som sitter i anus.

 

Leketøy tilpasset mannens orgasme finner du her.

Mann

bottom of page