top of page

Overgangsalder

 

Perioden rundt en kvinnes siste menstruasjon kalles overgangsalderen. Denne perioden kan vare i flere år, og det som bl.a skjer, er at eggstokkene produserer mindre av 2 hormoner: østrogen og progesteron. Vanlige konsekvenser av mangelen på disse hormonene er bl.a: mindre sexlyst, tørrhet/svie i skjeden og svekkelse av bekkenbunnsmuskulatur og slimhinnene i urinveiene.

Minkende sexlyst

 

For veldig mange er sex en viktig del av intimiteten og nærheten i et forhold. Hvis dette blir borte fører det ofte til varierende grad av sorg og frustrasjon hos en eller begge parter. Snakk sammen! For å få tilbake piffen, og føle deg vel og sensuell igjen, kan du forsøke ON Libido, en olje tilsatt naturlige ingredienser for å balansere hormoner og øke energi og stemning.

 

 

 

Sliter du med tørrhet/svie i skjeden, bør du alltid starte med å bli undersøkt av legen din. Hvis grunnen er naturlig, som f.eks overgangsalder, bør du, i tillegg til evt. medisin fra legen din, alltid bruke glidemiddel ved penetrering av skjeden. Avhengig av evt. overfølsomhet og preferanser er det hovedsaklig 2 typer glidemiddel å velge imellom: vannbasert eller silikonbasert.

 

 

Tørrhet/svie i skjeden

Les mer om trening av bekkenbunnen her.
 

Blogginnlegg om Overgangsalder.

 

 

bottom of page